Basgitaar

* ENGLISH *

Our (live & digital) bass guitar classes (flamenco and other styles) can also be taught in English.

For more info, click here.


Live & online basgitaarlessen
Je kunt het hele lesseizoen (eind augustus/begin september t/m juni) door starten met muziekles, zowel live als digitaal. Alle lessen worden persoonlijk op je afgestemd.
Woon je niet in (de omgeving van) Utrecht, maar wil je toch basgitaarles? Dan zijn digitale lessen wellicht een optie voor je.


Docent: Iris Sigtermans
Wat: wekelijkse & tweewekelijkse privélessen flamencobasgitaar; ook andere stijlen mogelijk, waaronder blues, funk, pop, jazz, Afrikaans en Zuid-Amerikaans; live en digitaal
Lesduur: kinderlessen 30 minuten, volwassenen 40 minuten
Voor wie: iedereen, zowel kinderen als volwassenen
Niveau: alle, beginners tot gevorderden; ook voorbereiding conservatorium
Wanneer: diverse dagen, zowel ‘s middags als ‘s avonds
Start: het hele seizoen door (september t/m juni)
Tarieven: zie www.utrechtsegitaarschool.nl, onder het kopje prijzen
Waar: Van Egmondkade 51, Utrecht; ook les in Houten en Hoofddorp

Over de basgitaar
De basgitaar is een 4- of 5-snarige elektrische gitaar, die lager is gestemd dan een gewone gitaar. Ze is een moderne opvolger van de contrabas en wordt veel gebruikt in niet-klassieke muziek zoals popmuziek en wereldmuziek.
In flamenco heeft de bas naast een ritmische functie ook een sterk melodieuze functie, waardoor ze een brug vormt tussen ritme-instrumenten als de cajón en harmonische instrumenten als de gitaar.

Over de docent
Allround basgitarist Iris Sigtermans studeerde af aan het HKU conservatorium in Utrecht en is gespecialiseerd in verschillende stijlen. Naast flamenco kun je bij haar ook terecht voor vormen als blues, funk, pop, jazz, Afrikaans en Zuid-Amerikaans, en instrumenten als contrabas en ukelele.
Ze speelt bij diverse bands waaronder flamencogroep Contratiempo, en geeft basgitaarles in Utrecht, Houten en Hoofddorp.
Daarnaast onderwijst ze op scholen, verzorgt bandcoaching, en geeft jaarlijks zomercursussen bij Muziek in de vakantie.

Contact
Kijk voor tarieven op www.utrechtsegitaarschool.nl, of neem direct contact op met Iris via mail of telefoon: 06-52432346.